DOMICILIU MINOR

Mediere stabilire domiciliu copil. Locuinta copilului dupa divort sau separarea parintilor

mediere domiciliu

“Locuinta copilului  dupa divort (sau separare) va fi stabilita la parintele cu care copilul locuieste in mod statornic” – art. 400 Cod civil. Aceasta prevedere legala vine sa intareasca conceptia privitoare la stabilitatea atat de necesara unui copil in viata caruia a intervenit deja o schimbare majora – si anume separatia parintilor, indiferent daca au fost casatoriti sau au avut o uniune libera.

In lipsa intelegerii dintre parinti sau daca aceasta este contrara interesului superior al copilului, instanta de tutela stabileste, odata cu pronuntarea divortului, domiciliu copilului minor la parintele cu care locuieste in mod statornic. Daca pana la divort copilul a locuit cu ambii parinti, instanta îi stabileste domiciliul la unul dintre ei, tinand seama de interesul sau superior.

In prezenta unui subiect atat de sensibil ca cel in care se hotaraste parcursul vietii unui copil in perioada imediat urmatoare unei separari (divort sau separare in fapt),  calea de abordare cea mai potrivita este aceea in care investiti mediatorul cu increderea dumneavoastra, in calitate de parinti. Vom lucra impreuna la gasirea celei mai potrivite solutii pentru dvs. si  pentru situatia particulara  in care va aflati impreuna cu copilul/copiii dvs.

Mai multe informatii —AICI—